Krachtige decanen

Krachtige decanen

De kracht van decanen in gelukkig onderwijs

Veel jongeren staan op een kruispunt in hun leven en maken verkeerde keuzes. De schrikbarende feiten:

  • Van de studenten die stoppen met hun studie heeft 50 % de verkeerde studiekeuze gemaakt.
  • Bijna 70 % van de scholieren van middelbare school,  heeft moeite met de keuze voor vervolgopleiding.
  • Ruim een derde (35 %) van de studenten zou liever een andere vervolgstudie kiezen.
Wie ben ik écht, waar zit mijn persoonlijke kracht en wat maakt mij gelukkig? Welke studie- en werkkeuzes horen daarbij?

Wie ben ik écht, waar zit mijn persoonlijke kracht en geluk? Welke studie- en beroepskeuzes?

Powersessie voor krachtige decanen die hierin hét verschil willen maken

In deze Powersessie maak je kennis de route Happy Young Power en ga je ervaren dat je als decaan een veel betere begeleiding kan geven door te werken met een persoonlijkheidsanalyes (HYPPA) en een online programma (Happy Journey).

Centraal staat inzicht in de verschillende persoonlijkheden, gedrag en het geluk van jouw studenten en op basis daarvan begeleiding geven in krachtige keuzes maken.

Voor Gelukkig Onderwijs Nederland is een goede samenwerking met decanen van groot belang. Als decaan bent je immers in het studiekeuzeproces een zeer belangrijke schakel tussen de vervolgopleidingen van Hogescholen en Universiteiten en de aspirant studenten.

Uiteraard wil je als decaan (mentor of (studie)keuzeadviseur) dat jouw leerlingen goed terecht komen. Ook Gelukkig Onderwijs Nederland streeft naar een situatie waarin ‘de student op de allerbeste beste plek’ belandt door keuzes te maken vanuit inzicht in persoonlijkheid, kracht en geluk. Daarvoor adviseren wij decanen om samen met de leerlingen/studenten (en een andere buddy) de Happy Young Power route te volgen. Deze route betekent in relatief minder tijd, veel meer rendement van jouw tijdsinvestering, aangezien diverse middelen al ontwikkeld zijn en jouw werk zo makkelijker, krachtiger, diepgaander, leuker en gelukkiger kan maken. Zo kun je als decaan hét verschil maken voor belangrijke toekomstkeuzes voor jouw leerlingen/studenten!

In deze Powersessie maak je kennis de route Happy Young Power en ga je ervaren dat je zowel groepsgewijs als per individu gerichtere begeleiding kan geven door te werken met een persoonlijkheidsanalyes (HYPPA) en een online programma (Happy Journey). Deze middelen geven aan de student heldere toelichting en ook thuisopdrachten die de student met jou als decaan of met de andere buddy kan maken.

In deze sessie informeren wij je ook over de certificering die wij organiseren om als decaan je leerlingen efficiënt, doeltreffend en vanuit kracht en geluk ondersteunen in het oriëntatie- en keuzeproces voor studie en beroep. Na de certificering ben je Happy Young Power Coach (15 – 25 jaar) met een mogelijkheid verder te specialiseren in Power- en Happinesscoach (>28 jaar). De certificering is zowel voor ervaren als voor beginnende decanen. Deze certificering sluit sterk aan bij de dagelijkse praktijk van de schooldecaan

Deze sessie gaat niet over alle mogelijke studierichtingen en keuzes. Hiervoor is de kennis van decaan het uitgangspunt. Centraal staat de inzicht in diverse persoonlijkheden, krachten en valkuilen, bijbehorende ontwikkelingsstappen en (studie- en beroeps)keuzes die mogelijk passen bij de kleurentypologie van de student en zijn/haar (toekomstig) geluk. Welk persoonlijkheids- en geluksprofiel past het beste bij welke studierichting en beroep? De decaan maakt met deze certificering een eerste stap richting expert op het gebied van persoonlijkheidstypologieën en geluk doorvertaald naar toekomstkeuzes van jongeren.

Voor het ‘proeven’ aan de route Happy Young Power doorlopen wij in deze sessie de hele route met de decanen en laten deze deelnemen aan de Happy Young People Power Analyse zodat de decaan zelf ook eerst meer inzicht krijgt in zijn/haar persoonsvorming, persoonlijke kracht en geluk. Na positief bevonden eigen ervaring kan de decaan pas bewust kiezen voor deze analyse.

Aan het eind van deze sessie hebben de decanen een beter beeld bij de toegevoegde waarde van de hele route ‘Happy Young Power’ en ervaren wat de diverse stappen binnen de route kan betekenen voor zelfinzicht en keuzes maken.

Begeleiding van een decaan is zeer belangrijk voor een gelukkige en succesvolle toekomst van jongeren. Help jouw studenten krachtig kiezen vanuit inzicht in persoonlijke kracht en geluk.

Krachtige decanen die hét verschil willen maken!
€ 399,- excl. btw, incl. Power- en Happiness Analyse