Poweranalyse

Happy Young People Power Analyse (HYPPA)

‘De beste toekomstkeuzes maak je vanuit eigen unieke persoonlijkheid en geluk’

Ontdek jezelf op je best!  De HYPPA is een persoonlijkheidsanalyse die verrassende nieuwe inzichten geeft belangrijk voor studiekeuzes en beroepskeuzes die jongeren moeten maken tussen 15 en 25 jaar.

Persoonlijkheid bepaalt de richting van succes. Deze analyse geeft inzicht in persoonsvorming, persoonlijke kracht, drives, talent, passie, geluk, valkuilen en ontwikkelkansen. De student neemt deel samen met twee gekozen buddies >28 jaar  bijvoorbeeld decaan, mentor, ouder, leerkracht, vriend(in) e.a.

Het powerdeel van deze analyse kan concreet aangeven waar bij de jongere de kracht en passie zit voor een succesvol leven. Ook hebben we een antwoord op de vraag waar de ontwikkelkansen liggen en hoe de jongere dat kan verbeteren. Bij het ‘happinessdeel’  krijgen we antwoorden op de vraag hoe gelukkig de jongere eigenlijk is en hoe je dat kunt versterken, vasthouden én doorvertalen naar de beste studie- en beroepskeuzes. Een analyse die hét fundament is voor een succesvolle en gelukkige toekomst. Krachtig kiezen vanuit eigen unieke persoonlijkheid en geluk.

 

Vanuit kracht op weg naar gelukWaar zit jouw kracht?Geluk voor krachtige studiekeuze en werkkeuze

 

Wat levert het invullen van de Poweranalye (HYPPA) je op:

 • Concrete handvatten voor verdere groei en ontwikkeling
 • Inzicht in waar je passie en kracht zit, maar ook je mogelijke valkuilen
 • Inzicht in jouw geluk en welke acties bij jou passen om je geluk concreet te verbeteren (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek)
 • Bespreekstuk voor inzicht in jouw talenten en bijbehorend ontwikkelingspad
 • Fundament voor het maken van de juiste studie- en beroepskeuzes voor profiel, vervolgstudie, beroep en werk
 • De basis in de ontwikkelingsroute ‘H.A.P.P.Y.’ voor jongeren tussen 15-25 jaar.
 • Samen met je ouders en/of begeleiders (bijvoorbeeld decanen, school – en loopbaancoaches, leerkrachten, vertrouwenspersoon et cetera, > 28 jaar) klankborden over nieuwe inzichten
 • Een extra onderbouwing van je talenten en motivatoren naar nieuwe werkgever bij sollicitaties
 • Een realistischer zelfbeeld voor krachtige keuzes
 • Meer zelfvertrouwen, meer eigenwaarde. Je weet nu (beter) wie je bent en wat bij je past!

Verrassende persoonlijkheidsinzichten voor jongeren die levenskeuzes kunnen veranderen.

Maken jouw studenten keuzes op volle kracht? Vermijd de keuzestress en maak hét verschil in onderwijs. Bied de studenten de ‘Power tot Perform’!

Extra informatie:

Deze analyse (HYPPA)  is de tweede mijlpijl in de route HAPPY YOUNG POWER.

De vijf mijlpalen:

 1. Happy Young Power – introductiesessie
 2. Analyse (HAPPY YOUNG PEOPLE POWER ANALYSE = HYPPA)
 3. Powersessie (Krachtige keuzes maken vanuit de analyses)
 4. Programma online HAPPY JOURNEY
 5. Young Power Community

Deze analyse (inclusief de Power- en Happiness Analyse (PH-Analyse) voor twee gekozen buddies > 28 jaar, (bv ouder, vriend(in), decaan, vertrouwenspersoon, leerkracht) kan alleen afgenomen en afgegeven worden in combinatie met bijbehorende uitleg in de (groeps) Powersessie ‘Krachtige keuzes voor een gelukkige en succesvolle toekomst!’ (=stap 3).

Als vervolg op deze Powersessie (stap 3) wordt de route ‘Happy Young Power ‘vervolgd met persoonsvorming- en gelukslessen ondersteund door het onlineprogramma HAPPY JOURNEY voor begeleiding en concrete opdrachten in Persoonsvorming en Geluk. (stap 4).  Deze lessen worden gegeven door geselecteerde docenten, decanen, mentoren of externe gecertificeerde trainers/coaches. Daarna volgt deelname aan een Young Power Community (stap 5) om successen te vieren, door te geven en te implementeren.

Optioneel is persoonlijke coaching mogelijk tijdens deze route door gecertificeerde decanen, mentoren, begeleiders of hiervoor speciaal opgeleide coaches. Echte verdieping kan alleen plaats vinden door één of meer persoonlijke gesprekken samen met de jongere, optioneel samen met ouders/buddies.

Totaal aanbod aan analyses:

We maken onder andere gebruik van de volgende analyses: