Mentor van jongeren… en waar zit jouw kracht en geluk?

Ken jij je persoonlijkheid en kracht als coach van jongeren?

Inzicht in wie je bent maakt hét verschil tussen een goede/de beste keuze en keuzes waar je achteraf spijt van hebt.

Als school heb je niet alleen een verantwoordelijkheid om kennis over te dragen, maar heb je een essentiële rol in de begeleiding keuzes te maken in werk en studie. Helaas gaat het daar vaak mis. Jongeren kennen zichzelf onvoldoende en maken verkeerde keuzes wat leidt tot frustraties en uitval. Ook voor ouders betekent dat een grote kostenpost in tijd en geld indien opnieuw een nieuwe studie gekozen moet worden met alle praktische en emotionele gevolgen van dien.

In hoeverre (her)ken je als school de oplopende stress als de studiekeuzetijd aanbreekt? En… erken je daarin een verantwoordelijkheid die jij als school hebt om dit adequaat te begeleiden?

Vergroot het inzicht in eigen persoonlijke kracht van de buddies van de jongeren op school (mentoren, leerkrachten, coaches)

Inzicht in eigen gedrag en slagkracht van de jongere én hun buddies op school is hierbij een eerste vereiste. Vorm samen met de jongere een sterk team met elkaar. Een team in de gezamenlijke zoektocht naar de juiste studie en werk. Dat begint met een persoonlijkheidsanalyse, ben jij een buddy die werkt vanuit persoonlijke kracht en zelf al inzicht heeft in wat hem/haar gelukkig maakt?.

Als buddies de zoekende jongere coachen, zonder te weten wat de jongeren drijft, waar hun passie ligt, waar hun kracht en talenten zitten, is schieten met losse flodders. Ook hier is de start van goed mentorschap inzicht in de drijfveren van je scholieren/studenten en het samenstellen van buddieteams met een diversiteit aan persoonlijkheden.

Vraag aan jou als buddy (mentor, leerkracht, begeleider) van jongeren?

Heb jij zélf inzicht in jouw drijfveren? Waar zit jouw persoonlijke kracht, jouw talent?En wat maakt jou gelukkig?

Doe de Power- en Happinessanalyse en je weet het snel. Bestemd voor een veel krachtiger begeleiding van jou als buddy, voor de beste toekomstkeuzes van jongeren.

Poweranalyses voor inzicht in de kracht van jouw organisatie, afdeling, team en persoonlijke kracht.

Poweranalyses voor inzicht in de kracht van jouw persoonlijkheid, jouw talent, jouw passie en geluk.

 

No comments yet.

Geef een reactie